Аметистът се смята за  камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума

Аметистът се смята за камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът им помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби.

В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.

Друза, пирамида или монокристал от аметист, поставен в дома, пречиства и хармонизира атмосферата и неутрализира всякаква негативна енергия.

Лечебни свойства

Смята се, че въздейства положително при главоболие, мигрена, безсъние, проблеми с имунната система.
Носен под формата на бижу влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой, укрепва паметта, контролира емоциите, подтиква към творчески труд. Поставянето на аметист върху третото око оказва положително въздействие при главоболие и мигрена. При хрема и синузит, предварително загрети в гореща вода с морска сол късчета от аметист се поставят на синусите.

Друза, пирамида или монокристал от аметист, поставен в дома, пречиства и хармонизира атмосферата и неутрализира всякаква негативна енергия.

Чакри: Аджна ( третото око ), Сахасрара ( коронна )

Енергия: Ин
Начини на въздействие:
под формата на бижута, полагане върху третото око, масажни топки, хармонизация с помощта на аметистова пирамида, броеница.

Препоръки :преди или след употреба се измива под течаща вода. Не е препоръчително да се зарежда на пряка слънчева светлина за да не избледнее.

Зодии: Риби, Водолей, Козирог, Дева, Стрелец

Цени:

  • камък размер XL - 6 лв.
  • цена за кг - 80 лв.
  • отстъпка при поръчки над 5 кг

Контакти

 

 

auracamera@gmail.com

Фондация Сириус 2018

търсене

Съюз на Индиговите и Разпространяващите Истината за Универсума Същности