Халцедонът, във връзка със своите магически свойства, се смятал за талисман за любов, привлича сърцето на мъжа към жената.

Самият халцедон е със синкав, жълт или сив оттенък с различна степен на плътност. Еднородният халцедон, оцветен в оранжево, оранжево- червено, червено и кафяво-червен цвят, е наречен карнеол. Този камък е популярен в почти всички страни.

Лечебни свойства на халцедона

Халцедонът, във връзка със своите магически свойства, се смятал за талисман за любов, привлича сърцето на мъжа към жената.

Също така го носели, за да се отърват от гнева. Смятало се, че амулетите с халцедон предпазвали от психични разстройства и меланхолия. Смята се, че халцедоните, и особено техните сини разновидности могат да спасят собственика от гневни изблици и пристъпи на меланхолия. Халцедонът помага в борбата с неврозите и депресията.


Човек, който носи халцедон има по-големи шансове да спечели съдебно дело. Поставяйки този камък под езика - той ще помогне да впечатли хората около себе си с красноречие. Носенето на бял халцедон има добър ефект върху зрителната острота.

 

За децата халцедонът е много добър и близък приятел. На тях този камък изпраща приятни, магически и "розови" сънища, нашепва различни приказки.

Експертите разделят камъните на мъжки (тъмните) и женски (светлите), тъй като се смята, че те помагат за зачеване.

Бижутата със син халцедон са в състояние да премахнат страха и да внушат увереност в собствените сили.

Цени:

  • камък размер XL - 6 лв.
  • цена за кг - 80 лв.
  • отстъпка при поръчки над 5 кг

Контакти

 

 

auracamera@gmail.com

Фондация Сириус 2018

търсене

Съюз на Индиговите и Разпространяващите Истината за Универсума Същности