Според археологическите находки в древен Египет Карнеолът е бил толкова ценен и използван колкото и Лазурита и Тюркоаза.

Според археологическите находки в древен Египет Карнеолът е бил толкова ценен и използван колкото и Лазурита и Тюркоаза. Счита се, че това е свещения камък на богинята Изида и се е ползвал за привличане на плодородие и за успешно зачеване и бременност.

 

Открити за Китайски защитни амулети от карнеол още от 4 век, а множеството находки на ритуални предмети и бижута от Тибет от 6 век показват, че и там Карнеола е бил високо ценен и ползван за камък прогонващ лошите сили.

Карнеолът, който в миналото е бил скъпоценен камък е споменат и в библията като един от 12 свещенни камъка от нагръдника на Аарон.

Влияние върху здравето – Спира кръвотечения, при проблеми с кръвта, анемии, импотентност, трудно забременяване, помятане, безплодие.

Влияние върху психиката Срещу депресии, умора, меланхолия. Помага при страхови неврози, за преодоляване на страха от смъртта, помага за преодоляване на трудни периоди в живота, успокоява мъката и лекува гнева.

Астрология – поради големите цветови вариации на Карнеола, той се асоциира с доста зодии – помага за концентрацията при Телеца, при Козирога помага за преодоляване на страха от Смърт и Болести.

На Девата, Овена, Скорпиона и Лъва носи късмет и страст.

Отговаря за коренната чакра

Във Фън–Шуй поставен в центъра носи Хармония, на Юг привлича успеха, на Запад – съзнателността, на югоизток носи самочувствие, а поставен в отрицателните сектори на дома носи закрила и утеха…

Цени:

  • камък размер XL - 6 лв.
  • цена за кг - 80 лв.
  • отстъпка при поръчки над 5 кг

 

Контакти

 

 

auracamera@gmail.com

Фондация Сириус 2018

търсене

Съюз на Индиговите и Разпространяващите Истината за Универсума Същности