Тигровото око е полупрозрачен кварц или халцедон, с красив жълто златисто или златисто кафеникав цвят и копринен оттенък.

Тигровото око е полупрозрачен кварц или халцедон, с красив жълто златисто или златисто кафеникав цвят и копринен оттенък.

Цветът си придобива от включените примеси в него окиси на желязото. Той е полускъпоценен камък с твърдост 7 по скалата на Мос.

Плътността му е 2,6. Находищата му са в ЮАР, Намибия и Западна Австралия. В изграждането му влизат множество влакна на минерала крокидолит и така на повърхността му се образува светлинна лента напомняща на тънка разтегната зеница. Участието на желязо в състава на камъка му предава кафеникаво златист цвят с копринен оттенък, по който се отличава от котешкото око което има оптически ефект. Камъка е известен още в древността. Римските войници са го носели като амулети с гравирани на него символи, които са ги защитавали в боевете. Маговете са го смятали, че това е камъкът който управлява слънчевата енергия и я преобразува в поток с целителна еманация, като я отпращат към тялото на човека. Затова камъка го носели хора които са болни и отпаднали. Индийците вярвали, че това е камък който предпазва от всичко и е камък стимулатор. Съвременниците мислят, че помага при бронхиални астми. Камъкът обостря интуицията.

Помага като успокоява гнева и носи успех на добрите хора, а също лекува ревността. Смъква кръвното и лекува псориазис. Полезен е още при възпалителни процеси, астма, слаба сърдечна дейност, възпалено средно ухо, , при парализа след инсулт, хронични депресии и ревматизъм.

Съответства на хората от зодия Козирог, Телец и Дева. Някой говорят, че това са паднали от небето звезди.

От тях се изработват огърлици, статуетки, пръстени и миниатюрни дръвчета. Камъка може да помогне и да възстанови организма след операция, а и предпазва от безсъние и кошмари.

Цени:

  • камък размер XL - 6 лв.
  • цена за кг - 80 лв.
  • отстъпка при поръчки над 5 кг

 

Контакти

 

 

auracamera@gmail.com

Фондация Сириус 2018

търсене

Съюз на Индиговите и Разпространяващите Истината за Универсума Същности